Pärnu varjupaiga kiisud vol 4

Kunagi oli siin blogis  väikene postituste seeria Pärnu varjupaigas uut kodu otsivate kasside kohta. Otsustasin, et võiksime selle taaselustada ning eile saigi käidud natuke pildistamas. 
Kõik piltidel olevad kassid otsivad uusi kodusid ning iga kassi nime peale klikkides satute varjupaiga kodulehele, millelt leiate rohkem pilte ja lisainfot. Kui sooviksite mõnele neist uut kodu või hoiukodu pakkuda siis võite võtta ühendust otse Pärnu varjupaigaga või kirjutada meile!
(PS! Klikka pildile, et seda suuremalt näha!)

ELLI ON UUES KODUS!
Pärnu varjupaigas on hetkel käimas juskui triibikute hooaeg. Kolme kassitoa peale kokku on kodu ootamas lausa 11 erineva välimuse ja iseloomuga triibikut. Esimesena tutvustan teile triibikut nimega Elli. Minu arvates võiks teda kutsuda Eriliseks Elliks, sest selle täiesti tavalise välimuse taga peitub meeletult hea iseloomuga õrn kassike, kes sooviks ülekõige lihtsalt inimese seltsi. Ta saab läbi ka teiste kassidega. Isegi siis, kui Sul on keegi teine süles, tuleb tema vaikselt Sinu selja taha nurruma ja müksab Sind õrnalt oma peaga. Olen kindel, et kui Elli leiab oma inimese, siis on ta tema jaoks alati olemas. 




UUENDUS - RUTI ON UUES KODUS!
Järgmiseks imevahvaks triibikuks on Ruti. Ruti on vahva väikest kasvu kass. Ainus, mis temast suurema mulje jätab on tema uhke pikk karv. Tegelikult on ta üsna madalate jalgadega ja tema saba on üllatavalt väike. Ruti on väga seltskondlik ning varjupaigas on tema lemmik kohaks akna ääres olev ronimispuu, mille pealt saab aknast välja vaadata. Samuti saab Ruti ka väga hästi hakkama teiste kassidega. Nii et kui Sinu kodust on puudu üks ilus aknavalvur, siis Ruti ootab Sind!



UUENDUS - SALUUT ON UUES KODUS!
Uhke noormees Saluut on varjupaigas elanud juba kaks ja pool kuud. Selle ajaga on tujukast noormehest saanud üllatavalt võluv prints, kes on alati esimesena külalisi tervitamas. Võib-olla on see tingitud sellest, et ta resideerub ühes toas koos viie ilusa kiisupreiliga, kuid võib-olla on ta ka lihtsalt järjest rohkem inimese lähedust igatsema hakanud. Tõsi on see, et kui Saluudil saab hellusest villand, siis ta annab sellest ka märku. Kuid meil oli lausa raske teda pildile saada, sest ta üritas igal võimalusel sülle ronida ja seal ennast võimalikult hästi tunda. Saluut ei ole küll ninnu-nännu sülekiisu, kuid see eest on ta väga vahva ja ka kena noor kass. Samuti on ta varjupaiga üks kõige suuremaid kasse! Vaadake kindlasti varjupaiga kodulehele, kus on Saluudist palju ilusaid pilte!


Ühes varjupaiga kassitoas elavad ka kaks natuke tagasihoidlikumat triibikut Madonna ja Lessy. Madonna ja Lessy on mõlemad pärit ühest talust, kuhu nad lihtsalt mingi moment "tekkisid". Seal elasid nad vabalt mitmekesi koos ning jagasid kanadega oma söögikordi. Seetõttu on nad ka tagasihoidlikumad ning praegu veel eriti inimese seltsi ei soovi. Samas ei ole nad ka metsikud. Usun, et kui sõbrunemisse kaasata söök, siis saavad neist kindlasti sõbralikumad kassid. Praegu jäävad nad aga kassitoas tagaplaanile ning kassisoovijad neist väga välja ei tee. Nad sarnanevad väga meie juures hoiul olevale Tondule, kes on hommikuti konservi peale nii maias, et võid teda ükskõik kust paitada, kuid ülejäänud päeva eelistab ta omaette olla. Ehk leidub kuskil kaks inimest kes oleksid nõus Madonnale ja Lessyle võimaluse andma ja neile kasvõi hoiukodu pakkuma?? 


Lessy

LIISU ON UUES KODUS!
Nüüd teeksin triibikutest väikese pausi ning tutvustan teile hoopis ühte imeilusa kilpkonna mustriga kassi nimega Liisu. Mulle meeletult meeldib Liisu karvamuster - ta on nagu meie Kriimu, ainult natuke suurem! Liisu on on õrn kassipreili. Praegu eelistab ta kuskil peidus olla, sest ta ei julge veel ise inimese juurde tulla. Kui ta peidust välja tuua ja sülle võtta, siis ta küll püsib seal julgelt, kuid väriseb terve selle aja. Kui ta aga pärast seda maha panna, siis ta ei lähe kaugele. Ja kui teda siis vaikselt kõrva tagant ja põskedelt sügada paneb ta aeglaselt silmad kinni, laseb ennast natuke lõdvemaks, sõtkub kergelt ning võib olla isegi laseb õrna nurru valla. Talle tegelikult meeldib inimese puudutus, kuid ta lihtsalt kardab, sest see kõik on tema jaoks veel uus. Liisu vajab inimest, kes soovib temaga koos seda kõike avastada ning õpetada Liisule, et inimene on maailma parim ning Liisul ei ole vaja karta. Samuti kardab Liisu meeletult kaaremat, seetõttu ei saanud me temast väga ilusaid pilte. (PS! Kui Liisut sülle võtta siis vahel teeb ta väga peenikese häälega piiksu, mis küll tähendab, et see ei meeldi talle, kuid see piiks on imearmas.. )


Siin pildil on Liisul küüned väljas, kuna ta just sõtkus samal ajal kui ma teda kõrva tagant sügasin. :)


UUENDUS - TIARA-MAI ON UUES KODUS!
Ja üllatus-üllatus, varjupaigas on veel üks meie Kriimu moodi kass - Tiara-Mai. Tiara-Mai on umbes 7-kuune ning iseloomult Liisuga üsna sarnane. Kui mul oleks võimalik, oleks mul kodus kolm Kriimut, kuid kahjuks pean ma endale sisendama, et kõiki armsaid kasse ei ole meil võimalik endale võtta... Tahan siinjuures mainida, et meie Kriimu oli alguses samasugune. Ta oli küll noorem, kuid ka tema pelgas meid ja ta sõna otseses mõttes vihkas, kui me ta vägisi sülle võtsime, et teda nunnutada. Ma ei teadnudki varem, et üks kass võib niimoodi vinguda, kui talle miski ei meeldi. Nüüd on Kriimu kõige kleepekam kass üldse ja ta elaks mul seljas koguaeg, kui ma vaid laseks. Usun, et ka Tiara-Mai puhul on tema tegelik olemus alles välja tulemata ning tal on lihtsalt vaja seda õiget inimest, kes teda selles osas aitaks. Ka tema puhul soovitan kodulehele vaadata, sest seal on temast palju ilusamad pildid!



Nüüd on mul jäänud teile veel näidata Pärnu varjupaiga Buduaari nimelise toa elanikke. Jätsin nad viimaseks, kuna mul on pilte, kus nad on mitmekesi koos. Seal toas elab kuus triibikut ja kaks teistsuguse mustriga kassi.

Nagu poeriiulil reas, vasakult: Lenny, Krispin ja Araton.

Araton & Krispin

Krispin & Araton

Ja nüüd siis ükshaaval ka! Alustame kõige suuremast kassist - Araton. Uskuge või mitte, aga Araton ei ole veel aastanegi, kuid juba on oma kassitoa kõige suurem kass. Tal on küll karva ka palju, kuid ta on siiski suure kondiga. Minu meelest on ta "Ilma kõrvatuttideta Maine Coon". Nii et kui keegi soovib tõupaberiteta tõukassi, siis Araton on täitsa kvalifitseeruv. Ma mäletan kui Araton varjupaika tuli - ta oli väga arg ning eelistas peidus olla. Nüüd, kaks kuud hiljem, on temast sirgunud uhke noormees, kes armastab sügamist ja paitamist. Paitamine meeldib talle lausa nii väga, et selle ajal tõuseb ta taguots taevani! :D Ainus, mis Aratoni elust veel puudu on, on päris oma kodu! Ja Araton oleks seda ka nõus mõne teise kassiga jagama, sest oma liigikaaslastega saab ta väga hästi läbi. 





UUENDUS - KRISPIN ON UUES KODUS!
Krispin on umbes 7-kuune nooruke, kes on Aratoni väiksem variant. Tal on tõeliselt uhke valge kurgualusega kasukas ning ta ei väsi seda näitamast. Ta on küll veel natuke tagasihoidlik, kuid mõned paid ja sülle võtmine, ja ongi sõber valmis! Krispin saab teiste kassidega väga hästi läbi ning ootab oma uut kodu juba üle kahe kuu!



Kolmandaks seal riiuli pildil on Lenny, kes on pärit samast talust, kust Madonna ja Lessygi varjupaika tulid. Täpselt sama moodi on Lenny veel pelglik ning vajaks hädasti kasvõi hoiukodu pakkumist. Nime panime talle Lenny Kravitzi järgi. Teate tema laulu Fly away? Täpselt sama moodi mõtleb praegu kindlasti ka Lenny. Ta sooviks varjupaigast ära lennata, ükskõik kuhu ta hing vaid ihaldab. Kui sina sooviksid koos Lennyga sellele reisile minna, siis võta kindlasti varjupaigaga ühendust.


Buduaari nimelises toas elab veel ka triibik Melany. Melany on leitud tänavalt, kuid kunagi oli tal kodu olemas. Teame, et tema omanik suri ära, kuid kas siis Melany jäeti lihtsalt omaette kuskile? Selle kohta meil täpne info puudub. Igatahes on Melany nüüd varjupaigas oma uut igavest omanikku ootamas. Ta on väga inimsõbralik ja paimaias kass. Samuti on ta maias toidu peale. Seekord Melany meile oma tervet keha pildistamiseks näidata ei tahtnud, kuid see eest tegi ta meile jäädvustamiseks erinevat miimikat. 






Darla on Krispini õde. Iseloomult on ta samuti natuke tagasihoidlik, aga kui ta sülle võtta siis lööb temas välja täielik sülekass. Lihtsalt selle esimese sammu peab veel inimene ise tegema. Darla saab samuti teiste kassidega hästi läbi ning on muidu igati tragi noor kiisupreili.


Viimaseks triibikuks on Agnes. Kui Agnes varjupaika sattus olin kindel, et ta on isane kass, kuid tuli välja, et tegemist on hoopis kassiprouaga. Üsna suure ja tugevate näojoontega emase kassiga. Agnes on väga kõrgete väärtushinnangutega proua. Ta on endale väga hästi selgeks teinud, mis talle meeldib, ja mis mitte. Inimene on see, kes peab temalt seda kõike õppima hakkama. Agnesele meeldib hellus ainult siis, kui tema seda arvab. Ülejäänud aja tahab ta omaette olla. Agnes sobib inimesele, kes mitte ei soovi, et kass temaga koos elaks, vaid soovib ise kassiga koos elada. Kuna Agnes on see, kes otsutab, kuidas asjad käivad. 



Buduaari nimelises toas elab veel kassike nimega Sabrina. Sabrina kõige suurem sõber on toit. Hommikuti, kui on söögiaeg, siis on Sabrina kõigiga väga suur sõber. Peaasi, et sellele järgneks konserviga täidetud kauss. Ülejäänud päevast ta päris ise veel inimesega kontakti ei otsi. Aga kui taskust välja võtta maiused on ta nende saamiseks nõus päris palju tegema. Sabrina oleks esialgu õnnelik ka hoiukodu pakkumiste üle, et õppida olema inimsõbralik ja inimese tähelepanu otsiv kass, nagu mõned teised temaga ühes toas elavad kassid. Varjupaiga kodulehel on Sabrinast olemas ka natuke paremad pildid.


Viimaseks kassiks, keda ma teile tutvustan on Jessica. Jessica sattus varjupaika juba novembrikuus koos oma pisikeste titabeebidega. Siiamaani kulus tal aega vaid oma laste üles kasvatamiseks. Tänaseks on tema lapsed hoiukodus iseseisvust õppimas ning Jessical on aeg ka enda peale mõtlema hakata. Jessica on natuke tagasihoidlik. Kui tema juurde suure hooga minna, siis esimese reaktsioonina tõmbab ta ennast eemale. Aga kui pai käsi juba tema kasukat puutub, siis on Jessica juba palju rahulikum ja lõdvestunum. Lihtsalt esimene kontakt temaga, peaks olema rahulik. Jessica saab ka teiste kassidega koos elamisega hakkama.






Comments