Kuidas giardia ravi edeneb

Alustasime kassitoas giardia raviga eelmise esmaspäeva õhtul. Ühes suures toas elavad meil 9 kassi ja puuridesse oleme ühe-kahe kaupa eraldanud veel 7 kassi. Kõik 16 peaksid esialgse plaani kohaselt ravi saama neljapäevani.
Suuremas toas on liivakastidest näha, et ravi on natuke mõjunud. Väljaheited on natuke tahkemaks läinud. Kassid ise tunnevad ennast hästi ja igapäevane sunniviisiline rohu andmine on meie üllatuseks nad isegi julgemaks teinud. Esimesed korrad kasutasime küll kahva ja pakse kindaid, kuid nüüdseks saame juba paljakäsi ja ainult natukese tagaajamisega kõigile rohu antud. Halb asi on see, et tegemist on väga kibeda ravimiga ning päris mitmed hakkavad kohe hirmsasti ilastama ning osa rohtu jookseb suust välja..  Eks nädala lõpu poole näeb, kelle peab veel ravi pikendama ja kellele mitte. Selleks peame sealt toast neid ükshaaval puuridesse eraldama, et saada rooja proov mida laseme kliinikus testida.
puuridesse eraldatud kiisudel läheb nii ja naa. Kõige pisemad kolm tunnevad ennast küll paremini kui alguses, kuid kõhud on ikka üsna lahti. Ka kahel kõige uuemal kiisul on väljaheide alles vedel. Ülejäänud kaks on õnneks paremuse poole teel..

Esimesed 16kg i/d toitu sai meil laupäeval õhtul otsa ning olime sunnitud kliinikust juurde ostma. Loodame väga, et uus toit tuleb nüüd täna kohale - muidu on väga jamasti.
Ravimit on 3 pudelit juba läinud, neljas läks täna kasutusse ja tellisime kliinikusse ka veel ühe 3x suurema pudeli juurde. Sellega peaksime saama hakkama isegi juhul, kui kellelgi ravi pikemalt teha.
Toidu osas kardan, et peame slle nädala lõpus veel korra 16kg juurde tellima, sest isegi kui giardia testid on negatiivsed, ei ole hea päeva pealt tavatoidule tagasi minna, vaid peaksime järk järgult hakkama toite segama. Muidu keerame pisikeste seedimised uuesti pahupidi.

Kuna meil on praegu nii paljud kassid puuridesse eraldatud, siis võtab kassitoas koristamine 3 korda kauem aega kui tavaliselt. Lisaks muidugi 2 korda päevas rohtude andmine ning pidev mure ja peavalu nende tervise pärast.. Kogu asja teeb hulluks see, et kõige muu jaoks lihtsalt ei jätku enam jaksu. Arvete maksetähtajad muudkui lähenevad ja annetusi laekub ainult siis, kui igapäevaselt kõikvõimalikesse facebooki gruppidesse oma postitusi jagada. Kui aga selle jaoks aega ei leia, siis jääbki kõik toppama..

Sellel nädalal peame kindlasti tasuma:
* vana kassitoa rendi ja kommunaalide arve 168,91(sellest on meil ainult natukene puudu, ja tähtaeg oli 15.11)
* uue kassimaja rendi ja elektri arve, mis tuli kokku 250 eurot(150 on elekter). Tähtaeg 22.11
* prügiarve 66,26 eurot. Tähtaeg oli 18.11
*tellima uue i/d toidu zooplussist 112 euro eest
* ühe kliinikuarve summas 80,69. Tähtaeg 22.11

Comments