Aasta 2015 kokkuvõte

2015. aasta oli meie hoiukodu jaoks kindlasti väga sündmusterohke. Üritasime oma facebooki lehe abil kokku panna väikese statistika. Me ei saa 100% lubada, et mõni kassipoeg üles lugemata ei jäänud, kuid enam vähem saime hoiukoduliste arvu teada.
Meie hoiukodus oli sellel aastal:

  • 53 Pärnu varjupaigast pärit kassipoega
  • 4 Pärnu varjupaigast pärit täiskasvanud kassi
  • 2 Pärnu varjupaigast pärit koera
  • 1 Pärnu varjupaigast pärit lind
  • 1 Eesti loomakaitse seltsi kaudu meieni jõudnud koer
  • 16 eraprojektina aidatud kassi
  • 7 eraprojektina aidatud lindu
  • 6 eraprojektina aidatud muud looma

Kokku umbes täpselt 90 elusolendit!!!
Selleks, et 2015 aasta meile kõigile veelgi selgemalt meelde jääks, toon välja seitse kõrghetke meie see aastastest hoiukodulistest.

1. Imeväikest mõõtu vapper kassipoiss Kratt
Pisi Kratt jõudis Pärnu varjupaigast meie juurde märtsi lõpus. 10-kuune kiisuke oli vaid paari kuuse kassipoja kasvu. Olemiselt igati vahva ja megasõbralik, kuid arstide sõnul alaarenenud organitega. Kahjuks ei jõudnud see pisike hing enam võidelda ning lahkus peagi kiisudemaale..


2. Kevadine kassipojaralli
Edasised kevadkuud olid meie kodus täis rõõmu ja nunnutamist. Nimelt pakkusime peavarju vahvale emakassile Daisyle, kes tõi peagi ilmale kolm imenunnut kassipoega. Veidi aega hiljem sattusid meie hoolde alles ilmavalgust näinud titabeebid, kelle Daisy kohusetundliku emana kohe omaks võttis. Mõned nädalad hiljem liitus beebibuumiga noor kassiema Piia koos oma nelja pojaga. Ka temast sai leidlastele asendusema ning viimased õpetussõnad said kassitited just tema käest. Kõik põnnid ja ka kassiemad ise on tänaseks leidnud omale uued pered.




3. Kajakapoeg
Kevade viimaseks üllatuseks sattus Pärnu tänavatelt meie hoole alla üks tilluke kajakapoeg. Elus esimest korda oli meil kodus elukas, kelle pesa nii palju puhastama pidi.. Kuid sõbrake kasvas ja kasvas ning reisis peagi Imeloomade seltsi, kus ootas teda ees umbes sama vana kajakast semu. Tänaseks on linnuke vabaduses ning elab oma toredat linnuelu edasi.


4. Siilipoiss (võis ka olla siilitüdruk)
Suvel pakkusime hoiukodu ka ühele vahvale siililapsele, kes oleks äärepealt tuleroaks saanud. Mõned tema okastest olid juba kergelt tahmased. Pärast pikka poputamist, tigude ja muude ussikestega söötmist sai siilikene piisavalt suureks et ise hakkama saada. Tänaseks peaks okaskera kuskil Paikuse vahel talveund nautima.


5. Kutsikas Doomino
Sügise alguses pakkusime hoiukodu kutsikale nimega Doomino. Usun, et enamus inimesed, kes on facebookis grupi "Eesti koerainimesed" liikmed, teavad Doomino lugu. Kutsa tõime enda juured tema endisest kodust ning õnneks ei pidanud ta meie juures kaua olema. Üsna peagi sai tema tervis arsti poolt kontrollitud ning uued sammud kodusse seatud. Doominost on saanud vahva koerapreili Pippa, kellega tema uued omanikud väga rahul on. 


6. Päästeoperatsioon Sillamäe ja Sõmeru kassid
Mõni aeg tagasi otsustasime käpa alla panna kahe kassikoloonia vähendamiseks hoopis teisel pool Eestit. Ühe päevaga sai sealt ära toodud päris mitu kassi, kellest enamus olid metsikud ning mitte just kõige parema tervise juures. Osad neist ei pidanud suure stressi ja nõrga tervise tõttu vastu, osa neist on tänaseks õnnelikult uues kodus ning osa veel hoiukodudes julgust kogumas.


7. Vormsi kiisud
Vormsi saarelt pärit kassipojad sattusid meie hoole alla umbes kaks kuud tagasi. Mõttega nunnud ja noored - saame nad kindlasti ruttu uutesse kodudesse saata. Kahjuks ei lähe kõik aga nii nagu plaanitud ning kiisud on tänaseni meiega. Oleme nende ravimisega kõvasti vaeva näinud ja ka ühe neist kaotanud. Hetkel on neist kolm meil mööda tuba kappamas ning ühel käib sisemine võitlus - kas hakata vastu nõrgale immuunsüsteemile või anda alla ja minna rahus. Omalt poolt teeme kõik, et kiisud kosuks ja ka kunagi oma uutesse kodudesse jõuaks.


Need seitse on vaid osake kogu meie aastast. Iga abivajaja, kes meie juures on olnud on jätnud meisse oma jälje mida on raske unustada. Selle viimase aastaga on meie väikesest hoiukodu mõttest saanud midagi palju suuremat. Eriti just tänu kõigile teile, kes te meie tegemistele alati kaasa elate: koos meiega rõõmustate ja vahel ka kurvastate. Aitäh teile!

Comments