Nädala kokkuvõte.


Tere.
Seekord ei kirjuta Kelly, tema on hetkel meil haige ja puhkab :)
Pole saanud aega vahepeal kirjutada juurde midagi:)
Muutusi on mitmeid;
Karamell läheb veel väiksele ülevaatusele arsti juurde esmaspäev, veenduda tema paranemises. Peale seda kui arstil käidud ja keegi pole Pärnus teda omale võtnud, suundub tema Tallinna Kasside Turvakodusse uut kodu ootama. Hetkel tema tervis on hea; jookseb, mängib koos teistega või üksi, poeg koguaeg sülle ja tahab koguaeg juttu rääkida. Vahest on tal selline mängutuju, et tüütab teised ära ja teised jooksevad tema eest peitu. Karamellil selline komme, kui ronib su peale, ükskõik kuhu, siis sinna ta ka jääb tuduma :)

Villuga on meil palju muutusi. Julgemaks on muutunud! :) Villu on kaalust ka alla võtnud ja temal olev muster on nüüd hakanud välja tulema ja tema roosad käpa padjakesed muudavad tema imeilusaks kiisuks! Iga nädalaga kasvab ta natuke, juba praegu on ta silmnähtavamalt suurem kui teised. Viimasel ajal  tuleb Villu ise meie juurde ja laseb pai teha, kuigi on siiski pelglik. Kardab natuke kui tehakse pea peale pai, aga mingi moment harjub ära. Toiduga tuleb ligi nüüd ilma, et ise pead sealt lahkuma. Kui istud diivanil ja maisutad, siis vaatab kõrvalt tema oma nunnu pilguga ja tahab ka saada :) Toas tegutsedes leiab teda viimasel ajal enda kõrvalt su tegevusi jälgimast. Loomulikult on ta nüüd palju aktiivsem ja mängib kõigi teiste kassidega ja on tunneb ennast hästi meie meisterdatud ronimispuul. Peale seda kui teised kiisud lähevad koju, siis tema jääb siia meile üksinda ja üritame muuta tema ka julgemaks ja ehk varsti juba on meiega koos diivanil istumas :)

Jussul ja Silveril ei ole väga palju muutusi. Sillu on nüüd  julgem kui muidu, aga väike põrguline nagu ikka ja pole praktiliselt üldse kasvanud 3 nädala jooksul. Jussu on nagu ikka, väike nunnu diivanikiisu ja maiasmokk. Varsti lähevad nemad uude koju, loodetavasti juba järgmise nädala lõpul on nad uues kodus. Natuke tuleb veel teha ettevalmistusi teha, aga üldiselt on nad valmis koju minema. Nendest tulevad väga toredad kiisud! :)

Mõmmist oleme saanud ka tagasidet. Mõmmi on hetkel kliinikus ja ootab täpsemaid vastuseid, aga saime teada, et tal on diabeet. See seletab ära tema suure joomise, aga me ei tulnud selle peale, kuna ta sõi palju kuivi krõbinaid ja see ajab ju jooma kindlasti palju. Mõmmi hambad vajavad veel ravi, aga loodetavasti ei tule midagi tõsist välja ja saab omale uue kodu kus ta saab ennast lõpuks vabamalt tunda! :)

Mainiksin ära veel ühe asja, nimelt ronimispuud. Mida kõrgem see on, seda parem, sest siis on kassil kogu oma territooriumile hea vaade ja selle üle kontroll ja tunneb ennast mugavamalt ja turvalisemalt. Ei pea ostma alati mingit kallist asja, saab alati ka ise kokku meisterdada midagi, nagu me ka tegime. Selle pikkus on umbes 1.6m ja kassidele väga meeldib. Tänu sellele ei poe nad koguaeg kuskile diivani või voodi alla peitu, vaid lähevad sinna ronima või magama. Neil sealt hea vaade kogu toale. See nipp on saadud Jackson Galaxylt. Enne seda me väga ei pannud rõhku ronimispuudele, aga see ei olnud hea mõte ja saame aru miks.

See nädal on olnud väga palju juttu Tallinna Loomade Hoiukodu ehk Tallinna loomade varjupaigast. Kahtluse alla on seatud paljud selle MTÜ alla kuuluvad hoiupaigad. Kurb lugu muidugi, tegemist siiski MTÜga ja selline rahakantimine on üle mõistuse. Loomulikult kõige hullem on selline massiline hukkamine ja reeglite rikkumine ja inimeste petmine ja nende usalduste ära kasutamine. Ma ei taha küll öelda, et ärge võtke sealt omale uut lemmiklooma, aga soovitan olla teadlik mismoodi seal asi käib ja on võimalus siiski kaubelda ja seista oma lemmiklooma õiguste eest! Kindlasti soovitame oma koduloomi kiipida! Kindlasti tasub vaadata ringi internetis kus inimesed jagavad kuulutusi ja annavad ära tasuta lemmikloomi.

Hea uudis on veel see, koht kus leidsime Karamelli ja Mõmmi , sealt on hakatud ära tooma kasse.
Me mõtlesime, et peaks tegema suurema projekti ja püüdma sealt neid kinni ja tegema muud vajalikud protseduurid, aga  see võtab aega, kuna on vaja palju hoiukodusid ja toetajaid.

Tulemas on veel palju muutusi meie blogis, lisame kasulikke linke, nippe ja muid asju.
Palun jagage ka sõpradele ja kui kellegil tekib küsimusi, siis ootame huviga :)


Comments