Kasside õige toitumine!

Tere!

Pole vahepeal aega saanud kirjutada, sest on nii palju tegemisi olnud.
Iga päev tuleb palju mõtteid mida siia blogisse kirjutada. Eriti just selliseid, mida oleks kõigil ka kasulik lugeda. Neid on tõesti palju ja proovin hakata neid ükshaaval siia lisama. :)

Üks väga oluline teema on õige toitumine. Lisan siia mõned lingid ning kommeteerin neid vastavalt oma kogemustele.

Alustaks sellest, mida kassil on vaja ja mida peaks sisaldama tema toit. Lisan lingid sellepärast, et muidu läheb lihtsalt tekst nii pikaks.

http://www.kassbobo.ee/info-ja-nouanded-kasside-eest-hoolitsemiseks/kassi-oige-toitumine

Siin on kõik väga hästi välja toodud.
Meie andsime alguses oma kassile samuti neid kõige odavamaid kassitoite, ja polnud väga kursis sellega, mida see toit sisaldab. Loomulikult oli kõike, millest see koosnes, tunda pärast tema liivakastis käimist. Peale kastreerimist muutsime tema toidu ära ja hakkasime andma Royal Canini. Kass alguses ei tahtnud seda, aga pärast hakkas sööma ja tulemus oli käes umbes nädalaga. 

Tänu kastreerimisele kadus vänge uriini lõhn ja toit vähendas ülejäänud muud ebameeldivad lõhnad. Kassi karv muutus ka väga ilusaks! :) Hiljem muutsime uuesti toitu, seekord valisime Purina Pro Plan Housecat'i, kuna see oli veidi odavam. Samuti on ka sellel toidul hea kvaliteet ning kassil toiduvahetusega mingeid muutusi ei olnud. 
Konservidega on sama asi. Need odavad Rimi vms konservid ei ole head kassile ja tuleks osta natuke kallimaid, aga paremaid. PS! Meie kass on toakass ja õues ei käi. Kui su kass käib õues ja püüab ise omale liha, siis ei ole hullu kui annad seda odavamat, sest tema saab oma vajalikud ained õuest.
Ma saan aru, et see kvaliteettoit on kallis, aga seda kulub vähem kui seda odavamat. Kvaliteettoit täidab kassi kõhu paremini. KINDLASTI ei tohi olla selline põhimõte: kassil kauss tühi ja tuleb kindlasti kohe uuesti täis panna! VÄGA vale arusaam! Teie kass võib lõpetada kliinikus tilgutite all ja see läheb maksma teile kindlasti rohkem kui kvaliteettoit. Kassile tuleb anda teatud kogus sööki päevas. Me ise anname 2 korda päevas ja ainult teatud koguse. Kuigi vahepeal anname talle ka natuke oma toitu vahelduseks. Samuti anname erinevaid konserve. Oleme proovinud väga paljusid erinevaid ning neid odavamaid kass isegi enam väga ei taha. Kõige rohkem meeldivad talle muidugi Gourmet'i ja Sheba omad. Ideaalseimad on tegelikult kõrgema liha sisaldusega konservid, mida müüakse vist loomapoodides, kuid meie pole neid oma kassile veel ostnud. :) 


Meie kiisu on meil nagu inimene; kauss tuleb puhas hoida ja vett kord päevas kindlasti vahetada. See ei võta üldse palju aega! Samuti teeme me nii meil hoiukodus olevate kassidega. Nii treenib neid väga hästi ja toit on üldse hea asi millega kasse treenida! :) Ma kirjutaks rohkem, aga tekst läheb väga pikale, kui küsimusi- küsige.

Lisan mõned lingid veel. PS! See kvaliteettoit millest räägin, ma ei tee neile mingit reklaami ja samuti kui kuskil neist kirjutatakse, pole see mingi rahva lollitamine vaid täiesti õige jutt! Ma räägin omadest kogemustest ja me ei tee koostööd nende firmadega! Oleme kõike ise katsetanud.

http://lemmikloom.postimees.ee/1181886/oige-toitumine-hoiab-kassi-peale-steriliseerimist-eluroomsana

http://kassidkassid.blogspot.com/2010/05/kasside-toitumisest-asjad-mida-iga.html   Kindlasti tasub seda lugeda! :)

http://www.unitedcats.com/et/forum/228/9852/whiskas-ja-friskies/

Neid linke ma võingi lisama jääda. Minu sõnum teile on lihtne, hoolitsege oma kasside eest!
Saame aru nende kvaliteettoitude kallidusest, meie ostame ju samuti seda toitu, aga see on seda väärt ja sinu kiisu on selle üle õnnelik! PS! Kassid on head stressi alandajad! :)


Lisaks, kui kellelgi on küsimusi ükskõik millise kassidega seotud teema kohta, siis kommentaaride kast on allpool ja sinna võib julgelt kirjutada. :) Vastame alati hea meelega!


Comments