Kiisubeebide 3.nädal

Täna täitus meie pisikiisudel juba 3 nädalat!! Aeg läheb ikka tõesti ruttu. Viimase nädalaga on väga palju muutunud, nii heas kui halvas suunas. 
Kõigepealt kõige kurvemad uudised: meie asendusema enda oranž poeg, kelle olime enda rõõmuks ristinud Männi'ks ning kes oli neist kõige suurem ja elujõulisem, muutus ühe päevaga nii nõrgaks, et meil ei õnnestunud teda enam mitte mingit moodi turgutada. Mäletan siiamaani tema viimast hingetõmmet ning minu ehmatust, kui avastasin, et ta tõesti enam ei hinga.. Nüüd ma tean seda tunnet, kui keegi nii abitu sinu käte vahel hinge heidab. :( 
Järgmisel päeval jõudsime otsusele, et kassiemal võib olla mõni haigus, mis kiisupoegadele piimaga edasi kandub ning otsustasime kassipojad emapiimast võõrutada. Samal õhtul tuli ka asendusema omanik talle järgi ning viis ta koos 2 allesjäänud pojaga tagasi koju paremat tervist ootama. Siiamaani on neil kõik korras ja loodan siiralt, et see ka nii jääb. Me ise aga hakkasime kõiki viite (meie juures olid hoiul ka Varjupaiga juhataja 2 pojukest) poega lutist toitma ning see polnud üldse kerge. Ärkasime korda mööda öösiti üles, et neid toita. See võttis vähemalt tund aega, sest lisaks söötmisele tuli ka pissitada-kakatada-pesta. Ja kui mõnel neist juhtus kõht lahti minema, siis olid nad kõik üleni sellega koos. Aga kiisupoegade nimel pidasime vastu! 
Pühapäeval organiseerisime endale uue asendusema, kelle kohta levis internetis magamapaneku ähvardus. Kuna tal olid ka just pojad olnud, siis otsustasime ta enda juurde võtta, et ehk saame ka enda omad tema hoolde anda. Temaga saime kaasa ka ühe suurema kassipoja, kes oli küll vaid 1,5 kuune, kuid käis liivakastis-sõi-pesi ja tegi kõike muud iseseisvalt. Ainult harjumusest istus ta seal tissi otsas. Esialgu uus kass urises meie kiisupoegade peale, kuid hiljem saime nad siiski tema juurde panna ning ööseks hoolitses ta nende eest ise. Hommikul nägi asendusema ühte meie teist kassi ning läks endast nii välja, et urises isegi enda lapse peale. Pärast seda ei julgenud me enam poegi tema hoolde jätta ja kuna mul olid lähipäevil eksamid, siis andsime kassipojad varjupaiga töötajate hoolde. 
Tänu sellele saime paar päeva terve öö magada ning ka päeval ei pidanud koguaeg mõtlema, et äkki peaks kassipoegi söötma või äkki on nad oma pesa täis pissinud. 
Täna käisin varjupaigas eesmärgiga tited enda juurde tagasi tuua ning jätkata magamata ööde ning uimaste päevadega. Kohale jõudes avastasin, et neil on praegu varjupaigas tõeline titemammade laviin. Mitu metsikut kassi oma poegadega, lisaks veel oli üks kass vist alles eile poeginud ning teine kass toodi eile varjupaika koos pisikeste poegadega. 2 varjupaiga juhataja pojukest sai pandud ühe emme juurde hoolde ning meie 3 läksid teise juurde. Minul ei olnud aga üldse südant oma kolme titte, kellega juba 3 nädalat hirmsat vaeva nähtud, sinna varjupaika jätta ning otsustasin nad koos selle uue kassiemaga siiski koju tuua. Korraldasime väikese kassivahetuse-viimati toodud asendusema sinna, tema poeg hoiukodusse ja uus kiisu tittedega meile. Ja korras nagu naksti! Selline korraldus on palju parem, kuna saame ise neil siiski pidevalt silma peal hoida, et kõik ikka saavad süüa ja pestud ja hoolitsetud ning kui mingi probleem tekib saame kohe lutitoitu neile anda. 
Uuel asendusemal oli endal 2 poega, kes on küll suuremad kui meie omad, aga nende silmad alles hakkavad lahti minema, nii et nad peavad siiski veidi nooremad olema. Samuti on kassiema hästi kergelt ehmatav ning uriseb iga valju hääle peale. Kohe näha, et tegemist on õuekassiga, kes on harjunud oma poegi kaitsma. Samuti uriseb ta süües ja püüab kogu toidu meeletu kiirusega endale sisse ahmida, nagu kardaks, et keegi võtab temalt selle muidu ära.  Aga küll ta ka koduse eluga harjub, tuleb talle ainult veidi rohkem aega anda.

Ja nüüd on aeg väikeseks pildigaleriiks, mille lõpust leiate ka ühe videoklipi. Toredat vaatamist! ;)
(praegusest asendusemast ja tema kahest pojast näete pilte järgmine kord)




Mõtlesime, et kui kõik pojad omale voodisse toome, hakkab kassiema neid ükshaaval pesasse tagasi viima.. 

Tegelikult keeras ta ennast hoopis nende juurde magama ning pidime ise vaatama, kuhu mahume. :/


Meie kallis Männi, puhaku ta rahus, koos oma vennaga. Tagant paistab ta valge õde ja meie pudinad. 



Söögiaeg/uneaeg!

Lapsed panid jooksu!

Külakuhi!

Imeilus piiga!


Purrrrrrito! (aka Virsik)

Vahepealne asendusema oma tütrega. 

Cleopatra otsib ka omale uut kodu! Tegemist väga soliidse daamiga, kes saab varjupaigas ka kõik talle vajalikud protseduurid tehtud. Talle meeldib meeletult inimeste seltsis olla. 


Pisi Kriimu!




 

Comments

  1. On siiami sarnane kiisu broneeritud? :)

    ReplyDelete
  2. Kindlat sõna pole veel kellegilt tulnud. Kui soovi, kirjutage meile meilile: kiisupoisid@gmail.com

    ReplyDelete

Post a Comment