Vahepeal toimunust..

Mõtlesin, et peaks siia blogisse ikka ka vahepeal midagi kirjutama. Viimasel ajal on asi natuke unarusse jäänud, kuid proovin tagasi järje peale saada. Pikal nädalavahetusel olid meil külalised ning ka kiisudel oli tegemist palju. 
Ükskord enne mainisin, et meil on plaan kassid ära pesta. Päris kõiki me ei jõudnud, kuid Black on nüüd küll mõnusa karvaga ja lõhnab mega hästi! Tema pesemine oli üks kõige raskemaid asju, mis ma kassidega seoses üldse teinud olen. Esiteks oli tal palju rohkem jõudu, kui ma esialgu arvata oskasin ning teiseks rabeles ta meeletult. Pidime kahekesi teda kinni hoidma ning kolmas siis üritas teda vahutama ajada ning hiljem ka see vaht karvadest välja saada. Tunnistan ausalt, et pidime teda vahel üsna kõvasti turjast kinni hoidma, sest kui ta käppadega meile midagi teha ei saanud lasi ta hambad käiku. :D Aga hakkama saime ning mingiks ajaks on mul sellest mälestuseks tema küünte poolt tekitatud augud minu jalasääres ning suur lõikehaav peopesas. :D Enne pesemist muidugi lõikasime ka ära kõik tema pusad. Ka see oli üsna aeganõudev, sest need olid väga naha lähedal ning meil polnud hästi teravate otstega kääre. Nii et pidime jupi haaval seda vilti sealt ära lõikama. Ja ka kammitud sai Black pealaest jalatallani. :)  Pärast pesu jätsime ta sooja ruumi kuivama ning pärast kui teda uuesti kammima läksime lasi ta seda väga ilusti teha. Ei rabelenud üldse. Alates sellest korrast on ta ka niisama hoopis taltsamaks muutunud. Laseb ennast ilusti sülle võtta ning kui talle tahad pai tegema minna ei jooksegi ta kohe eest ära, vaid naudib paitamist. Vahel isegi viskab ennast mõnust selili ning nurrub nii et terve tuba kajab. Isegi külalised said talle pai teha, siis kui Black põrandal lesis. Minu arvates on see ikka väga suur edusamm, sest varem on ta alati eest ära jooksnud, kui näeb, et keegi tahab teda katsuda. 
Ka Jack on veelgi julgemaks muutunud. Ta küll lasi juba enne ennast paremini sülle võtta, kuid eile läksin tema kõrvale voodi peale magama ning ära jooksmise asemel ronis ta mulle kaissu, nurrus ning jäi siis mingis väga veidralt armsas asendis mu kõrvale magama. :) Poleks kunagi arvanud, et temast nii kiiresti kaisukiisu saab! 
Kohuke on ikka sama armas kui enne. Avastasime ühe veidra asja mis talle teha meeldib. Nimelt pistab ta oma nina sulle pihku, kui sa oma käe niimoodi tema juurde paned, et pöidlast ja nimetisõrmest moodustub nagu ring. :D Ei tea, miks talle see meeldib. :D 
Kõige kõige uhkemad oleme aga Matso üle. Viimastel päevadel on Matso hakanud ka meie juuresolekul tubades ringi jooksma. Tegelikult on ta üks pätt kass. :D Või noh, kellele ei meeldiks siis igale poole ronida ning kõiki kohti uudistada. Eriti kui pole midagi nende taolist varem näinud. Ja kuna ta on meil alles uus, siis ei tea ta veel ,et tegelikult ei tohi riiuli peale ronida. Samuti on ta tegelikult väga häälekas kass. Ta käib lihtsalt mööda tube ringi ning "riidleb" kogu aeg. Mitte ei njäu, vaid teeb kurr ja see on mega valju. Ta nagu teataks iga kord kõigile, et vaadake, ma nüüd tulen! Hoidke alt! :D Samas teevad teised kassid talle vahel kambakat, mis on väga väga paha. Ükskord surusid nad Matso niimoodi voodi alla nurka, et ta lihtsalt ei julgenud sealt välja tulla ning tegi oma häda sinna.. :( Õnneks oli meil seal all mingi kilest kott, nii et vaipa ta õnneks ära ei rikkunud. Teisest küljest, eile õhtul ta mitte ei kakelnud ühega mustadest, vaid müras. Nad mõlemad tegid igasugu imelikke hääli proovisid üksteist mängima kutsuda ning siis maadlesid igat pidi. Aga see oli kõik mänguline, mis on jällegi väga hea. Täna jätsime teised kassid taha ruumi kinni, et Matso saaks natuke ka vabamalt ringi liikuda. Ja mainimata ei saa jätta ka seda, et terve eilse öö riidles Matso koridoris väga kõva häälega. Ta tegi oma kuulsat kurr häält, segatult njäuga, nagu otsiks kedagi taga. Kuigi ta on iga ööse seal üksi olnud.. Ei tea, mis tal mureks oli. 
Ja suur suur edusamm on see, et üks meie külalistest tegi Matsole PAI!!! Meie ise pole julgenud seda veel teha, sest viimasest katsest Matsole maiust anda lõi ta käpaga ning lausa nii tugevalt, et veri väljas. Aga  pai on pai. :)

Lähipäevil näitan teile ka viimastel päevadel tehtud pilte, mille hulgas on ka pesupäevast mõned klõpsud. :)

Comments