Mõtisklused Varjupaiga lepingutasust!

Pärnu Varjupaigast kassi võttes tuleb maksta 20 eurot. Ma olen täiesti kindel, et on inimesi, kelle arvates on see liiga palju. Sest kui internetis ringi vaadata leiab tasuta ära antavaid kasse/kassipoegi lausa lademetes. Uurisin natuke ringi ning üritan teile väikese statistikaga selgitada, et tegelikult on see 20 eurot siiski väga väga väike summa, mida kassi eest küsida. Otsisin erinevate loomakliinikute internetis olevatest hinnakirjadest protseduuride hindu. Võrdlusesse läksid 12 erinevat kliinikut üle Eesti, kahjuks pole nende hulgas aga mitte ühtegi Pärnu oma, kuna miskipärast pole nende kodulehtedel hinnakirju üleval.

Varjupaigast võetud kass (ja ka kassipoeg) on reeglina alati kiibistatud. Kui te läheksite aga ise kliinikusse kassi kiibistama, siis läheb see teile maksma keskmiselt 19 eurot. Mõnes kliinikus vähem, mõnes rohkem.
Samuti on teostatud vaktsiin, mille keskmine hind kliinikus on 18 eurot.
Olenevalt kassi soost, on ta kindlasti ka kas kastreeritud või steriliseeritud. Isegi kassipojad. Lihtsalt sellel põhimõttel, et vältida kassi sigimist ning võimalust, et tema pojad võivad sattuda tänavatele ning sealt varjupaika. Isase kassi kastreerimine maksab keskmiselt 34 eurot, emase steriliseerimine keskmiselt 62 eurot.
Samuti on varjupaigas teostatud ka parasiiditõrje ning kassil on olemas vaktsineerimis pass. Mõnel meie juures hoiukodus oleval kassil on ka küüned lõigatud. Kõik need asjad maksavad, kui lasta neid eraldi loomakliinikus teha.
Nüüd kui teha natuke matemaatikat, siis läheks ise neid protseduure teostades isane kass teile maksma keskmiselt 71 eurot ja emane keskmiselt 99 eurot. Kas pole mitte kallis? Nende numbrite kõrval on varjupaigas küsitud 20 eurot mitte midagi..
Samuti lisandub kliinikutes protseduuridele juurde visiiditasu, mis on mõnes kohas päris krõbe. Kokkuvõttes võite kulutada põhi protseduuride teostamisele 100 euro ringis. Mis on 5 korda vähem kui varjupaigas küsitav 20 eurot.

Eelnevalt mainitud hinnad on kõik keskmised ning mõnes kohas võib saada neid protseduure odavamalt, mõnes isegi kallimalt.

Pärnu Loomade Varjupaigas saab praegu lasta oma isast kassi kastreerida AINULT 10 EURO EEST ja emast kassi steriliseerida AINULT 15 EURO EEST. See on loomakliinikute hinnaga võrreldes ikka mitu korda odavam.
Kahjuks ei oska ma Pärnu loomakliinikute hindu täpselt teile öelda, kuid eelmisel aastal käisime ise oma kassi kastreerimas Vana-Pärnu loomakliinikus ning see läks meile maksma 25 eurot. Üleüldse peaks Vana-Pärnu kliinik olema üks odavamaid Pärnus ning isiklikult pole mul ka nende töö kvaliteedi kohta mitte midagi halba öelda. Terveksi kliiniku ja Väikeloomakliiniku kohta soovitan aga ettevaatlik olla, kuna oleme kogenud nende töös eksimusi, mis on kassidele väga halvaks osutunud. Samas võib-olla oli see lihtsalt ebaõnn-ei oska öelda.

Comments