Friskies kassikonservid

Olen juba tükk aega mõelnud teha postituse erinevate toidupoes müügil olevate kassikonservide kohta. Kuna neid erinevaid maitseid on seal väga palju, siis otsustasin testida lausa brändide kaupa.
Esimeseks valisin Friskies'i omad, mis on ühed kõige odavamad, mis üldse müügil on. Kui osta ühe paki kaupa, siis hind jääb kuskil 0.35euro kanti, olenevalt poest.
Kuna tahtsin proovida kõiki olemas olevaid maitseid, siis ostsin 2 nelipakki-üks kala oma ja teine loomalihaga. Ja lisaks võtsin ka ühe Juniori paki (seda on ka olemas nelipakk, kuid selles siiski ainult 2 maitset, nii et jätsin selle poodi).

Hetkel on küll andmata nendest maitsetest 3 pakki, kuid põhiülevaade on mul neist konservidest juba olemas.
Esimesena andsin Villule Juniori paki, mis on kirjeldatud kui kana ja porgand kastmes:

Enne paki avamist eeldasin, et pakis on midagi väiksemate tükkidega, kuna tegemist on ju kassipoegadele mõeldud toiduga, kuid tükid olid lausa suuremad, kui täiskasvanutele mõeldud konservides. Aga Villule maitses küll.Samas ei saa seda väga lugeva faktorina võtta, kuna ta sööb põhimõtteliselt kõike. :)

Järgmisena sai Kohuke konservi, milles kana ja pardi liha porganditega:
Pildi pealt on hästi näha, et sees ikkagi on kahte sorti tükke-ühed heledamad, teised veidi tumedamad. Kohuke sõi küll kausi korraga tühjaks, kuid seda on ta ka varem teinud. :)

Siis andsin meie degusteerijale Tupsule lesta, kreveti ja porganditega konservi:
Tupsu on toidu osas üsna valiv ning tegelikult olen talle varem Friskies konservi andnud ja siis talle see ei maitsenud. Seekordki ei söönud ta kõike ära-käiku läks pooled tükkidest ning kõik selle süldilaadse asja oli ta ka ära lakkunud. Ülejäänud kuivad tükid jäid alles ning Villu oli väga hea meelega nõus need ära sööma. 

Juss sai maitsta lambaliha, kalkuni ja porgantidega toitu:
Jussile see vist isegi maitses väga, sest ta sõi terve kausi korraga tühjaks. Iga kord ta seda ei tee.

Black'ile andsin tursa, süsika ja roheliste ubadega konservi:

Ja viimasena sa Jack küüliku, maksa ja porganditega maiustada:
Black ja Jack sõid samuti suure isuga, kuid jällegi-seda teevad nad alati. :)

Ma uurisin ka pakenditelt, et mis nende konservide täpne koostis peaks olema. Jõudsin järeldusele, et tegelikult Junioril ja tavalisel konservil ei ole mitte mingit vahet. Juniori tükid on isegi suuremad. 
Mõlematel on sees liha ja loomseid saaduseid 26%, millest siis 4% on neid vastavalt maitsele; aedviljad, millest 4% kas porgandid vms dehüdreeritud kujust; teraviljad; mineraalid; erinevad suhkrud. 
Lisaaineteks vitamiin A ja D3, raud, vask, magneesium, jood, tsink. 
Ainsateks erinevusteks on see, et Junioris on kala ja kalasaadused ka, ning see sisaldab natuke vähem niiskust ja toorkiudaineid ning natuke rohkem proteiine, rasva ja toortuhka. Need erinevused on lausa alla 1%. Nii et ma ei saa aru, mismoodi Junior ikkagi kassipoegadele kasulikum peaks olema? 1% proteiine loeb nii palju?

Üldkokkuvõttes on tegemist üsna tavaliste konservidega, mida võib ju oma kassile anda, kuid kindlasti on olemas midagi paremat. Kui teie kass on harjunud kvaliteetsema toiduga, siis need konservid talle kindlasti ei maitse. Aga nagu meie hoiukodu kiisud, kes on harjunud sööma ükskõik millist toitu, siis nendele on see meeltmööda küll. 
Meie kassipojad saavad ka Friskies krõbinaid, kuna just neid anti meile varjupaigast kaasa. Mustad vennad söövad neid küll isuga, kuid Juss ja Kohuke vahel ikka pirtsutavad ning loodavad midagi paremat. Samuti käivad kassid väga palju liivakastis ning sealt tulev lõhn on kohutav nii et mina teistele neid krõbinaid väga ei soovita. Nad täidavad küll kassil kõhtu, kuid seedimisele need väga head pole. Konservide osas olen hetkel üsna neutraalne, sest enamus toidupoes müüdavaid konserve on sarnase liha sisaldusega. Arvatavasti ma neid uuesti ei osta, kuna Tupsule need üldse ei maitse. 




Comments